Ipari rendszerek hőkamerás vizsgálata

Hőkamerával gyorsan és megbízhatóan deríthetjük fel a rendellenességeket és a gyenge pontokat mind az ipari karbantartás mind pedig a gyártási folyamatok ellenőrzése során. A vizsgált területek bontás- és érintés mentesen elemezhetők. A problémás területek még az üzemzavarok, illetve kockázatos tűzesetek előtt felderíthetők. A nagy felbontásnak köszönhetően, már a legkisebb hőmérsékleti különbségek is tisztán láthatók. A beépített digitális fényképezőgépnek köszönhetően valós képeket is készíthetünk a hőkamerával és elmenthetjük azokat. Ez megkönnyíti a dokumentációt.

Rendszeres ellenőrzés az elektromos karbantartásban
A termográfia lehetővé teszi a kis-, közép-, és nagyfeszültségű berendezések melegedésének megállapítását. A hőképen láthatóvá válnak a hibás alkatrészek, csatlakozások - a hibára sok esetben először az alkatrészekben bekövetkező megnövekedett hőfejlődés figyelmeztet - így ezek korai felismerésével célzott megelőző intézkedések végezhetőek. A hőkamera láthatóvá teszi a hőmérséklet emelkedéseket, így a tűzesetek veszélye minimalizálható, és a termeléskiesést okozó állásidők is elkerülhetőek.

Megelőző mechanikus karbantartás
A gyártás szempontjából kulcsfontosságú a gépelemeket fenyegető károk felismerése, a berendezések megbízható működésének biztosítása érdekében. A mechanikus szerkezeti elemek esetében a hőképződés túlzott igénybevételre utalhat, ami lehet például súrlódás, helytelen beállítás, az alkatrészek tűrése, vagy kenőanyag hiány következménye. Magas termikus érzékenysége révén a hőkamera pontos diagnózist tesz lehetővé. A kritikus hőállapotok az izoterma funkciónak köszönhetően már a helyszínen, közvetlenül a műszer kijelzőjén megjeleníthetők, és ennek alapján megtehetők a megfelelő ellenintézkedések.

Folyadékszint egyszerű és gyors ellenőrzése
A folyadékszint ellenőrzése a zárt folyadéktartályok esetében fontos módszer a gépek károsodásának, és az ennek következtében fellépő termeléskiesés elkerülésének érdekében. Ha például a hűtőtartályban a folyadékszint veszélyesen lecsökken, a gépek már nem hűthetőek megfelelően. Forrón üzemelnek és tönkremennek. Gyakran automatikus szintellenőrző szabályozza a hűtőfolyadék szintjét és riaszt, ha a folyadék szintje túl alacsony, azonban ez az automatikus rendszer is meghibásodhat. Ez a probléma rendszeres hőkamerás vizsgálattal megelőzhető.

Megbízható magas hőmérséklet mérés
A hőkamera kiválóan alkalmas a magas hőmérséklet mérést igénylő alkalmazásokhoz. A magas hőmérséklet mérés opció segítségével akár +1200 °C-ig is mérhet. A speciális színpaletta segítségével a magas hőmérsékletű folyamatok is részletesen megjeleníthetők.

Megbízhatóság és minőségbiztosítás a gyártás során
A hőkamera minden helyzetben pontos elemzést biztosít, legyen szó folyamat vagy minőségbiztosításról. A gyártási folyamatokba került idegen anyagok, a helytelen hőleadás egy pillanat alatt gyorsan és érintésmentesen kiértékelhető.

Az energiatermelés biztosítása
Az energia fontos erőforrás, amelynek mindig a megfelelő mennyiségben kell rendelkezésre állnia, így az erőművek és az energiaszolgáltató vállalatok biztosítják a megszakításmentes energia elosztást. A hőkamera hatékonyan segíti az elektromos és mechanikus eszközök megelőző karbantartását, így a meghibásodások időben felismerhetőek.

Az áramkörök túlmelegedésének vizsgálata
A kutatás-fejlesztés területén a hőkamerát a hőeloszlás célzott elemzésére is használhatjuk, pl. nyomtatott áramkörök. Az elektronikai alkatrészek piacán cél a minimalizáció, így az elemek egyre kisebbek és kisebbek lesznek, így kisebb felületre korlátozódik a természetes hőleadás. Ezek vizsgálatára csak a legjobb minőségű, legpontosabb geometriai felbontású hőkamera felel meg. Új fejlesztések esetén, vagy a minőségbiztosítás szempontjából a hűtő és fűtő folyamatok ellenőrzése elengedhetetlen, és ehhez a hőkamera videofelvétel funkciója nagy segítséget nyújt.

Fröccsöntött műanyag termékek ellenőrzése a gyártás során
A fröccsöntött műanyag alkatrészek fejlesztésekor és gyártásakor a hőkamera segítségével figyelemmel kísérhető a hűlési folyamat. Amennyiben a fröccsöntött eljárással gyártott elemek egyenetlenül hűlnek le, az elkészült elemek anyagvastagsága eltérhet - ez pedig csökkent stabilitáshoz és rossz minőséghez vezet. A hőkamerával ellenőrizhető és dokumentálható a hűlési folyamat, így már az előállítás során is felismerhetőek és kiküszöbölhetőek a problémák.

Távvezetékek ellenőrzése
Mivel az energia elosztó rendszerek üzemzavarainak messzemenő következményei lehetnek, ezeket mindenáron el kell kerülni. Különösen, a távvezetékek túlmelegedett kötései okozhatnak kritikus problémákat. A nagyfeszültségű vezetékhálózatok távolról is ellenőrizhetők, így az esetleges meghibásodások nagy felbontású hőkameránkkal és a hozzá tartozó teleobjektívvel könnyen észrevehetők.

Mérési hely azonosítás
A gépek és kapcsolószekrények rendszeres ellenőrzése időigényes, de nélkülözhetetlen feladat. Az ilyen ellenőrző körutakon gyakran ugyanazokat a pontokat kell időről időre ellenőrizni. Korábban, az egyes mérendő helyek rendszeres ellenőrzésénél összetett listákat vagy hangjegyzet funkciót kellett alkalmazni az egyes hőképek rögzítésekor. A Testo SiteRecognition technológia lehetővé teszi az egyes mérési helyek felismerését, és így az elkészített hőképet a megfelelő mappába automatikusan elmenti. Ez lehetővé teszi a rendszeres és hatékony ellenőrző körutakat.